Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Meddelanden - Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Skriven av PEPP

PRESSMEDDELANDE 20.4.2021

PEPP växer – material utvecklas till föreningar

Rusmedelsförebyggande modellen PEPP växer, nu med nytt material för föreningar. PEPP för föreningar utvecklas inom ett tvåårigt Leaderprojekt, som riktar sig till föreningsaktiva vuxna, som är i kontakt med barn och unga. Materialet som produceras kommer att fungera som konkret hjälp när man vill göra rusmedelsförebyggande insatser bland barn och unga i olika typer av fritidsföreningar.  

– Jag är mycket glad över att få fortsätta jobbet med PEPP och föreningarna, säger Sanna Tuomela, som fungerar som projektledare. I projektet välkomnar man alla föreningar att fundera på hur de kunde stöda och  främja barns och ungas välbefinnande, oberoende av vilken typ av förening  man har.  

– Syftet med vårt material är att göra det så lätt som möjligt för vuxna att genomföra rusmedelsförebyggande insatser, som kan handla om till exempel att främja sociala och emotionella färdigheter, eller att förebygga utanförskap. Det handlar om flera saker än bara rusmedel. Inom projektet produceras bland annat en handbok i rusmedelsförebyggande verksamhet för föreningsaktörer, en modell på policy och handlingsplan, samt stödmaterial för diskussioner kring rusmedel.

Man har också etablerat samarbete kring modellen Snusfri idrott (Nuuskaton urheilu), som är producerat av Cancerorganisationerna, EHYT rf och Finlands Olympiska kommitté. Snusfri idrott-verksamhetsmodellen översätts och sprids inom projektet PEPP. Projektet PEPP ägs av Nykterhetsförbundet hälsa och trafik, och görs i samarbete med Finlands Svenska Idrott, Folkhälsans förbund i Österbotten, Finlands svenska 4H, Svenska Österbottens ungdomsförbund, Förebyggande rusmedelsarbete EHYT, Österbottens Cancerförening, Röda Korset – Österbottens svenska distrikt, Korsholms kommun, Närpes kommun och Malax kommun samt övriga kommuner och samarbetsparter i Österbotten.

 

Kontakt och mera info om projektet
Sanna Tuomela, projektledare PEPP, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 044 974 8285
Mikaela Hermans, verksamhetsledare Nykterhetsförbundet hälsa och trafik, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 06 318 0912

pepp

Leader

 

 

 

Facebook Replik på TwitterInstagram


PEPP

 

Veikkaus stöder

 

 

Nyhetsbrev

Namn

E-post

14.4.2021 Nyhetsbrev

16.3.2021 Nyhetsbrev

9.2.2021 Nyhetsbrev

21.12.2020 Nyhetsbrev

15.12.2020 Eos nyhetsbrev