Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Meddelanden - Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik

Skriven av Nykterhetsförbundet hälsa och trafik

Vit januari

Kampanjen vit januari

Kanske har ni hört om Tipaton tammikuu, kanske om Vit januari. Vit januari är den svenskspråkiga versionen av Tipaton tammikuu kampanjen som startades av EPT-nätverket.

I år slår Nykterhetsförbundet hälsa och trafik tillsammans med Understödsföreningen för svenskspråkig missbrukarvård USM ett slag för Ninni-barnen – barn som bor och lever i familjeförhållanden som är drabbade av missbruk eller psykisk ohälsa.

“Ge dig själv en vit januari som gåva. Det kan bli en intressant upplevelse att prova på hur det känns att leva utan alkohol i en månad, det brukar göra gott för både kropp och själ. Ta gärna draghjälp av någon du känner, det brukar bli roligare om man är flera om en sådan här grej” säger Mikaela Hermans, verksamhetsledare på Nykterhetsförbundet hälsa och trafik.

Vit januari-kampanjen är speciellt för dig som använder alkohol och väljer att inte dricka alkohol under en månad eller gärna längre. Många har prövat vara utan alkohol i en månad och sedan fortsatt av bara farten för att man mått så bra.

Hur?
Man kan delta i vit januari genom att ha en vit månad. Man kan också stöda kampanjen genom att skänka en slant till Ninni-barnen och pyssla en snöflinga att hänga i fönstret eller posta på sociala medier med taggen #vitjanuari. 

Numret för insamlingen är RA/2020/1614

Mottagare: Understödsföreningen för svenskspråkig missbrukarvård rf

Kontonummer: FI72 4958 0010 1522 33

Bic: ITELFIHH

 

Vad vinner du på att avstå från alkohol i en månad (eller fler)?

  • Du sover bättre, och snarkar mindre.
  • Du blir piggare.
  • Ditt blodtryck sjunker.
  • Dina kolesterol- och blodsockervärden sjunker.
  • Din lever får vila och levervärdena sjunker.
  • Du har goda möjligheter att gå ner i vikt.
  • Du får tillfälle att reflektera över ditt alkoholbruk.
  • Du sparar pengar.

Om ni vill ha mer information eller ställa frågor om kampanjen så kan ni kontakta verksamhetshetsledaren Mikaela Hermans, 050-3471333, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller drogförebyggare Maria Erikslund, 0505571039, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Länk till material och logga >>

 

 

 

Facebook Replik på TwitterInstagram


PEPP

 

Veikkaus stöder

 

 

Nyhetsbrev

Namn

E-post

14.4.2021 Nyhetsbrev

16.3.2021 Nyhetsbrev

9.2.2021 Nyhetsbrev

21.12.2020 Nyhetsbrev

15.12.2020 Eos nyhetsbrev