Rusfri fritid

Rusfri fritid

Godkänn policyn

Varför godkänna policyn?

- Det behövs fler rusmedelsfria miljöer för barn och unga.
- Minderåriga skall inte lära sig att använda rusmedel i föreningslivet.
- Ni vill att er förenings verksamhet skall vara rusmedelsfri.
- Föreningen utvecklar egna värderingar och regler. Föreningen får då en bra grund att stå på och styrelsen vet hur de skall hantera rusmedelsfrågor.


Hur godkänna policyn?

Vill er förening/grupp godkänna den rusmedelsförebyggande policyn?
Gör så här:

1. Kalla till ett styrelsemöte/möte.

2. Diskutera hur er förenings/grupps verksamhet för barn och unga ser ut? Är verksamhet fri från rusmedel (tobak, alkohol och narkotika) eller vill ni att den ska vara fri från rusmedel?  Godkänn i så fall den rusmedelsförebyggande policyn.

3. Som bevis på att ni omfattar policyn kan ett diplom laddas ner från materialsidan eller beställas per e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 06-318 0900.

4. Meddela ännu till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. att ni godkänt policyn, så skrivs föreningens/gruppens namn ut på Rusfri fritid-sidan. Samtidigt kan ni beställa en diskussionskortpacke, som är till hjälp i fortsatta diskussioner. Kortpacken är kostnadsfri så länge lagret räcker.

5. Fortsätt gärna att diskutera vad beslutet att verksamheten är rusmedelsfri innebär i praktiken och gör upp era egna regler kring rusmedel.

6. Vi tar gärna del av de regler och värderingar er förening/grupp har per e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 06 – 318 0900.


Vad händer sedan?
Då föreningen har godkänt policyn och fått sitt diplom följer de sina regler och värderingar och jobbar för en rusmedelsfri verksamhet.

Eftersom hela styrelsen har fattat beslut om gemensamma regler för föreningen accepteras inte att någon ser mellan fingrarna. Reglerna skall följas av alla.


Grupper, föreningar och andra som undertecknat för Rusmedelsfri fritid

Kategori: